Виховний захід в рамках тижня української мови та літератури для учнів 6, 7 класів "Ігри патріотів"

Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.

13 листопада до Дня української писемності та мови для учнів Терпіннівськоїї ЗОШ I-III ступенів було проведено свято українського слова "Ігри патріотів".

У заході прийняли участь вчителі української мови і літератури О.Я.Головина та О.В.Шереметьєва, педагог-організатор С.О.Борденюк. Шкільну дошку прикрасили портрети класиків українського слова: Лесі Українки, Тараса Шевченка, Івана Франка, та крилаті вислови про мову. Учні приймали участь у конкурсно-мовній вікторині. Вони разгадували загадки про рідне слове, пригадували прислів’я і приказки, висказування про українську мову видатних людей, підбирали епітети до слів. Кращими знатоками українського слова були визнані Головина Валерія,Тітова Єлизавета. Підсумовуючи можна сказати, що юні наші учні люблять Україну, люблять свою мову, добре знають історію її винекнення та творчість українських письменників.


Кiлькiсть переглядiв: 69