Міжнародний день рідної мови

Ти велична і проста.

Ти стара і вічно нова.

Ти могутня, рідна мово!

Мова – пісня колискова.

Мова – матері уста.І. Багряний

Кожного року21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно булозапроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

За весь час свого існування українська мова зазнавала злети і падіння. Сьогодні, згідноСтатті 10 Конституції України«Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України». Наша мова є рідною майже для 50 мільйонів чоловік.

Гучно й весело минуло Свято рідної мови в Терпіннівській ЗШ І-ІІІ ступенів. Учні 7-9 класів, під керівництвом вчителя української мови та літератури Головіної Олени Якубівни, підготували захід, який дуже всім сподобався. Спочатку ведучі Свята провели короткий екскурс в історію розвитку української мови. Найфеєричніша була друга частина свята, бо тісно пов’язана з перлинами українського гумору: учні презентували веселі та комічні сценки, співали народні пісні, декламували вірші, дівчата хореографічного гуртка подарували глядачам запальні танці.


Завершила Свято заступник з виховної роботи Свириденко Н.О., яка закликала учнів зберігати і шанувати свою мову, заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України.


Редколегія

шкільної газети «ПЕРЕРВА»

Кiлькiсть переглядiв: 57