Всеукраїнський тиждень права

З 04 по 08 грудня 2017 р. учителем історії і правознавства Сечкарь Ю.О. був проведений Всеукраїнський тиждень права. Девіз тижня – «Знай свої права – будуй своє майбутнє».

Основною метою тижня було:

- розширити й поглибити знання учнів з прав дитини та основних загальноправових документів з прав людини;

- створити сприятливі умови для виявлення правових знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях;

- підвищити інтерес до вивчення учнями своїх прав та обов’язків.

Проведення тижня права було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнівської молоді про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України та Загальної декларації з прав людини. Цей тиждень - пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. А наша школа як маленька «держава» не стала винятком: було розроблено ряд заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності – від початкової до старшої.

Всеукраїнський тиждень права розпочався відкриттям загальношкільної лінійки, на якій вчитель історії і правознавства Сечкарь Юлія Олександрівна та учні 9 класу Ревега Марія та Карімова Альбіна розповіли про історію започаткування та проведення Всеукраїнського тижня права.

/Files/images/asechkar/IMG_0033.JPG

В рамках Тижня правознавства в Терпіннівській ЗШ I-III ст. були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. У школі були оформлені стенди, книжкова виставка з прав людини, виставка малюнків, випущенні фото - колажі «Наші права», класними керівниками 5-11 кл. проведені правові ігри, правові хвилинки та класні години «Права дитини»./Files/images/asechkar/P71201-110948.jpg

04 грудня 2017 р. для учнів 5-11 класів був проведений Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини. Учні 9-11 кл. підготували змістовні повідомлення про захист прав людини в Україні, серед яких: „Конвенція ООН про права дитини”, „Право дитини на сім’ю”, „Право на освіту”, „Дискримінація прав дитини”, „Сучасна ситуація в Україні. Шляхи виходу”, „Правова інформованість дітей та дорослих”.

Для учнів 5 – 6 класів була проведена вікторина « Права дитини». Під час спілкування діти повторили основні статті Конвенції про права дитини, дізналися багато цікавого та пізнавального./Files/images/asechkar/P71208-130914.jpg

05 грудня 2017 р. з учнями 9-10 класів була проведена вікторина «Своя гра». Переможцями виявилася команда 10 класу «Феміда».

У шкільній бібліотеці була організована виставка бібліотечної полички «Правова література».

Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства. Рівень ефективності проведених заходів був достатньо високим, що дало змогу розвивати творчі здібності учнів, поглиблювати та розширювати знання про їх права./Files/images/asechkar/P71208-131104.jpg

Робота по формування правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів, формує вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

Активну участь у проведені тижня правовий знань взяли майже всі учні школи, тематика даних заходів стосувалася всіх їх без винятку.

Грамоти за активну участь в Тижні права отримали учні 5 кл., 6 кл., 8 кл., 9 кл., 10 кл., 11 кл

./Files/images/asechkar/P71208-130415.jpg

Дякуємо учням школи за участь у Всеукраїнському тижні права та бажаємо успіхів у вивченні своїх прав та обов’язків!! Будьте освіченими та свідомими громадянами нашої держави!

Кiлькiсть переглядiв: 74