Повернутися до звичайного режиму

Тиждень екології та суспільних наук

План проведення

Тижня екології та суспільних наук

З 23.04.2018 р. по 27.04.2018 р.

№ з/п Назва заходу Дата Відповідальні
1 Урочисте відкриття Тижня екології та суспільних наук 23.04.2018 учителі історії, екології, біології
2 Конкурс малюнків та стіннівок «Історія нашими очима», «Дивовижний світ природи» протягом тижня учителі історії, екології, біології
3 Виставка історичної книги протягом тижня бібліотекар, учитель історії
4 Виставка рефератів учнів протягом тижня учителі історії, екології, біології
5 Вікторина «Кращий знавець природи» (6-11 кл.) 24.04.2018 учитель біології
6 Творчий конкурс «Загадки історії» (6-7 кл.) 24.04.2018 учитель історії
7 Інтегрований урок з історії України та англійської мови «Моя Батьківщина - Україна» (5 кл.) протягом тижня учитель історії
8 Екскурсія до зоологічного музею МДПУ протягом тижня учителі біології та історії
9 Свято до Міжнародного Дня Землі «Квітуча планета Земля» (7 кл.) 25.04.2018 учитель біології
10 Історично - екологічна вікторина «Світ навколо нас» (5-7 кл.) 26.04.2018 учителі екології та історії
11 Диспут «Екологічні проблеми України в XXI ст.» (9-11 кл.) 26.04.2018 учителі екології та історії
12 Бліц – вікторина «Кращий знавець історії - 2018»(5-11 кл.) протягом тижня учитель історії
13 Підведення підсумків Тижня екології та суспільних наук. Нагородження учасників та переможців 27.04.2018 учителі історії, екології, біології

Тиждень екології та суспільних наук в Терпіннівській ЗШ I-III ст. проводився з 23.04.2018 р. по 27.04.2018 р. відповідно до плану, розробленого вчителями Свириденко Н.О., Мельник Н.Г., Сечкар Ю.О.

Розпочався Тиждень загальношкільною лінійкою «Науки у нас в гостях», на якій учениці 9 класу розповіли про необхідність вивчення суспільних наук, привітали всіх з початком Тижня екології та суспільних наук та оголосили план проведення Тижня.

В понеділок 23 квітня 2018 р. учні 11 класу взяли участь у інтелектуальній грі з історії «Перемагає найсильніший». За результатами гри звання «Кращий знавець історії» отримала Безсонова Вероніка.

23 квітня 2018 р. цікавою та змістовною була книжкова виставка у бібліотеці на тему: «Історія в обличчях». Учні нашої школи із зацікавленістю знайомилися з літературою на історичну тематику.

У вівторок 24 квітня 2018 р. учні 5 та 7 кл. відвідали Мелітопольський державний педагогічний університет ім. Б. Хмельницького, побачили цікаві експонати в зоологічному та анатомічному музеях закладу, відчули себе «студентами» в лекційних аудиторіях.

В цей день був проведений творчий конкурс «Загадки історії» між учнями 5-7 класів. Перемогу отримали учні 5 класу, а кращими знавцями історії були визнані Левак Олександр (5 кл.), Нюнькін Володимир (6 кл.), Петрущенко Євген (7 кл.).

У середу 25 квітня 2018 р. відбувся цікавий виховний захід, присвячений Міжнародному Дню Землі «Квітуча планета Земля». Учні 7 та 8 кл. ознайомили всіх присутніх із проблемами людства XXI сторіччя, навели цікаві факти про планету Земля, її рослинний та тваринний світ, довели, що кожна людина несе персональну відповідальність за майбутнє нашої планети, нашої Землі.

Не знаю я, що буде після нас,

В які природа обереться шати.

Єдиний , хто не втомлюється – час,

А ми живі, нам треба поспішати.

Зробити щось, лишити по собі,

А ми , нічого - пройдемо, як тіні,

Щоб тільки неба очі голубі

Цю землю завжди бачили в цвітінні.

26 квітня 2018 р. учні 5 та 7 кл. прийняли участь в історико – екологічній вікторині «Світ навколо нас». Перемогу одержала команда 5 класу.

В цей день був проведений диспут «Екологічні проблеми України в XXI ст.» між учнями 9-11 кл. Девізом екологічного диспуту став вислів «Якщо людина залежить від природи, то і природа від неї залежить: природа створила людину, а людина її змінює». Всі класи виявили обізнаність з екологічних проблем світу й України, володіли додатковою цікавою інформацією, виступали з доповідями та презентаціями. За результатами диспуту були нагороджені учні 9 класу – Фейзуллаєва Аліна, Ревега Марія, учні 11 класу – Завертяєва Олена, Фейзуллаєва Емілія, Саламатін Олександр. Також 11 клас отримав звання «Еко – клас - 2018»!

В четвер був проведений конкурс рефератів та стіннівок. Всі роботи, які були представлені учнями, вирізнялися творчістю, неповторністю та змістовністю. Журі, порадившись, визначило переможців - учениця 6 кл. Шаварикіна Вероніка (в конкурсі стіннівок) та учениця 7 кл. Горбачова Анастасія (в конкурсі рефератів).

27 квітня 2018 р. учитель історії Сечкар Ю.О. та учениця 11 кл. Завертяєва Олена провели інтегрований урок з історії України та англійської мови «Моя Батьківщина - Україна» (5 кл.). На уроці було дуже багато цікавої інформації щодо державних та національних символів України, видатних міст та пам’ятників нашої держави. Учні під час уроку були поділені на команди, кожна з команд мала назву та емблему. Діти показали вміння аналізувати, відповідати чітко та змістовно на запитання, робити висновки. Урок пройшов в надзвичайно теплій та дружній атмосфері.

В рамках Тижня екології та суспільних наук учні 9 класу провели акцію «Ми – за чисте довкілля!» на Цілющих джерелах нашого села.

У п’ятницю 27 квітня 2018 р. на загальношкільній лінійці були підведені підсумки, нагороджені переможці конкурсів та активні учасники Тижня екології та суспільних наук.

Дякуємо всім учням, які прийняли участь в Тижні екології та суспільних наук!


Кiлькiсть переглядiв: 178