Франкові читання

27 серпня 2018 року відзначаємо 162 річницю від дня народження славного сина, невтомного борця за справедливість, письменника світового значення, українського Мойсея Івана Франка.

У такі дні потрібно говорити і замислюватися над святим обов'язком: шанувати своїх геніїв і пророків, вивчати їх спадщину, постійно пам'ятати їх заповіти.

Сьогодні знову став животрепетним і актуальним заклик Івана Франка: «Ми мусимо навчитися чути себе українцями» , бо в ньому палає невгасима синівська любов до рідної неньки - України.

В рамках святкування 162-ої річниці від дня народження Івана Франка в нашій школі відбулися Франкові читання «Пророк у своїй Вітчизні», в яких взяли участь учні 6 класу, бібліотекар, вчителі.

Учасники читали улюблені вірші видатного українського поета, зокрема «Не пора, не пора, не пора…», «Червона калино, чого в лузі гнешся?», «Моя любов» та ін.

Книжкову виставку «Апостол духу і праці» підготувала бібліотекар школи Ілона Ігорівна Косарєва.

«Лиш боротись - значить жить» - це кредо Івана Франка завжди актуальне для нас. Бо воно є не просто гаслом, а глибокою внутрішньою переконаністю людини, яка пережила страждання, особисті невдачі, переборола тимчасову слабкість духу, але не зломилася.

Хочеться вірити разом з поетом, що прийде час і наш народ засяє «…у народів вольних колі».

/Files/images/asechkar/20180827_092918.jpg

/Files/images/asechkar/20180827_093137.jpg

/Files/images/asechkar/20180827_093441.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 53