Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. З метою озброєння дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я в жовтні у навчальному закладі був проведен Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

В рамках проведення тижня був проведен ряд теоретичних та практичних заходів основною метою яких було формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді; розвиток в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя.

Практичним психологом Гринченко А.О. був проведений психологічний тренінг з учнями 5 класу на тему «Модель поведінки в екстремальних ситуаціях».Метою даного заходу було вироблення вмінь приймати рішення у складних та непередбачуваних ситуаціях, сприяло згуртованості групи.

З учнями 9класу (класний керівник Святун А.В.) були проведені найрізноманітніші заходи : бесіди: «Скажи шкідливим звичкам - ні», «Дбайливе ставлення до свого здоровя», проведене практичне заняття з медичною сестрою «Допоможи своєму другу».

Медичною сестрою Лисенко Ю.П. з учнями та працівниками школи були проведенні практичні заняття з надання долікарської допомоги постраждалому . Були відпрацьовані правила надання першої медичної допомоги. Класними керівниками були оновлені класні куточки «Безпека дитини». В шкільному фойє протягом тижня проходила виставка малюнків , стіннівок з безпеки .

Усі заходи були спрямовані на організацію різних видів діяльності, які, в свою чергу, були направлені на набуття певних навичок поведінки, досвіду, самостійного пошуку виходів із непростих ситуацій, навчанню приймати виважені, продумані рішення. Адже все, чому навчають, діти повинні вміти застосовувати в реальному житті, на практиці.


Кiлькiсть переглядiв: 82