Зберігаємо традиції

Різдво - одне з найбільших і улюблених свят, підготовка до якого проходила здавна дуже ретельно і особливо. Різдво - чарівне і магічне свято, в цей день вся сім'я створює і підтримує в будинку особливу атмосферу затишку, достатку та злагоди.

Важлива і незмінна традиція на Різдво – цеколядування. По вулицях і будинках колядники ходять, починаючи зі Святого Вечора, або з першого дня Різдва. Часто вони носять з собою велику зірку, закріплену на палиці та покриту позолоченим папером. Така зірка символізує Віфлеємську, що ознаменувала народження Ісуса Христа.

Члени гуртка «Джура» Терпіннівської ЗШ під керівництвом Плешивцевої Наталії Валеріївни вирішили відновити цю прекрасну українську традицію. Діти власноруч зробили зірку, підготували костюми і 6.01.19 пішли вітати жителів села з Різдвом. Колядники співали вітальні пісні-колядки, розповідали вірші, в яких бажали господарям щастя, здоров’я та достатку. Господарі частували колядників солодощами та фруктами. А зібрані кошти підуть на доброчинну справу.


Кiлькiсть переглядiв: 62