Тиждень права

Я маю право жити на землі,

Творити, дихати, учитись.

Примножувать багатства всі її,

Своєю Україною гордитись.

Чому права людини та громадянина важливі у сучасному демократичному суспільстві? Які права пов’язані із відповідальністю? Як ми маємо захистити себе і свої права?

На ці та інші питання щодо своїх прав та обов’язків спробують відповісти учні нашої школи під час Всеукраїнського тижня права, який проходить з 9 грудня по 13 грудня 2019 року. Розпочався тиждень із святкової лінійки, яку провели учні 9 та 6 класів.

Протягом Тижня права заплановано багато цікавих і пізнавальних заходів з правової тематики, класні години, правові уроки, конкурси, вікторини.

Життєвий досвід не тільки свідчить, а й вчить: не буде дітей – не буде держави. Діти – дзеркало будь-якої держави, вони її майбутнє. Ось чому надзвичайно важливим є щоденно вживати всі заходи щодо впровадження і дотримання Конвенції ООН. Для цього її потрібно знати, розуміти проголошені в ній права і підтримувати, брати активну участь у перетворенні їх в реальність.

Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони.

10 грудня вся міжнародна спільнота святкує Міжнародний день прав людини. І сьогодні для учнів нашої школи були проведені правові класні години, п’ятихвилинки, уроки із ознайомленням дітей з правами та обов’язками!

/Files/images/2019-2020/tijden_prava/1.jpg

/Files/images/2019-2020/tijden_prava/2.jpg

/Files/images/2019-2020/tijden_prava/3.jpg

/Files/images/2019-2020/tijden_prava/4.jpg

/Files/images/2019-2020/tijden_prava/5.jpg

/Files/images/2019-2020/tijden_prava/6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 101