Виховання поваги до закону і прав людини

13. 12. 2019 у школі в рамках тижня права відбулась зустріч учнів 8-11 класів з інспекторами ювенальної превенції Мелітопольського відділу поліції .Цей захід сприяє подальшому формуванню правової культури ,підвищенню зацікавленості дітей у вивченні правознавства ,формує уміння застосовування цих знань у повсякденному житті.

Саме тринадцяти-чотирнадцятирічні річні діти потребують підвищеної уваги дорослих, тому що перебувають у активній стадії підліткового віку і легко потрапляють під негативний вплив. Правопорушення і злочин для них досить часто – акт сміливості, самоствердження. Про наслідки своїх протиправних дій вони спочатку не задумуються. Наші діти з цікавістю прослухали інформацію інспекторів, багато запитань стосовно кримінальної відповідальності за скоєння злочинів задавали не тільки учні ,але й класні керівники школи.

Педколектив школи вважає, що порушення легше попередити, ніж долати його наслідки. Ми дякуємо представникам ювенальної превенції за співпрацю. В майбутньому плануємо організувати проведення в школі виховного уроку для учнів різних вікових категорій з метою запобігання дискримінації та насильству в школі.

Кiлькiсть переглядiв: 118