ВІДКРИТТЯ ДЕКАДИ ГУМАНІТАРНИХ НАУК

ВІДКРИТТЯ ДЕКАДИ ГУМАНІТАРНИХ НАУК

В рамках проведення декади гуманітарних наук в Терпіннівській ЗШ І-ІІІ ст. протягом періоду лютий-початок березня вчителем української мови та літератури Головіною Оленою Якубівною були сплановані та реалізовані такі заходи:

1. Участь у відкритті Місячника на загальношкільній лінійці (ознайомлення з основними заходами, оголошення конкурсних програм).

2. Конкурс читців поезій рідною мовою "Віночок поезії"

3. Виховний захід «Свято рідної мови»

4. Святкова лінійка з метою заохочення учнів до читання та популяризації шкільної бібліотеки

5. Святкова лінійка, присвячена вшануванню пам’яті Т.Г.Шевченка.

6. Розміщення інформації про проведення Місячника української мови на сайті НЗ.

Будь сучасним – розмовляй українською! Саме під таким гаслом були проведені всі заходи, метою яких було актуалізувати та поширити раніше набуті знання з української мови та літератури, збагатити словниковий запас, розвивати творчі здібності, естетичні смаки, мовлення й мислення учнів, сприяти формуванню високоморальної особистості, виховувати інтерес до народних традицій, повагу та любов до української мови, розуміння її краси.

До участі у заходах запрошувалися усі вихованці школи, але найактивнішими учасниками стали учні 5, 7, 10 класів. Під керівництвом вчителя вони мали змогу продемонструвати свої здібності у декламуванні, образотворчому та вокальному мистецтві.

Отож, запрошуємо вас до уявного перегляду проведених заходів.

Відкриття Місячника на загальношкільній лінійці розпочалося дуже весело та пізнавально. В проведенні лінійки були охоплені майже всі класи. Діти декламували поезію Максима Рильського «Любіть Україну» українською, російською та англійською мовами. Подивилися відео «Цікавинки про мови світу», кожен вчитель ознайомив присутніх з основними заходами, оголосили конкурсні програми. Завершено лінійку було веселою піснею у виконанні 5 класу.

/Files/images/2019-2020/den_ukransko_movi/shevchenko/IMG_20200218_100210-min.jpg

/Files/images/2019-2020/den_ukransko_movi/shevchenko/IMG_20200218_101219-min (1).jpg

/Files/images/2019-2020/den_ukransko_movi/shevchenko/IMG_20200228_095151-min.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 61