Інженерний тиждень

З 8 по 12 лютого 2021 року в Терпіннівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходив Другий Всеукраїнський Інженерний тиждень, тема якогоProblemsolving, який в цьому році базується на залученні доSTEM-діяльностіучнів зособливимиосвітніми потребами. Винахідливість – природний стан дітей. Діти є дослідниками та інженерами від народження: вони досліджують і намагаються зрозуміти навколишній світ, щодня роблять нові відкриття. Всі дитячі винаходи, безсумнівно, роблять наше життя зручнішим і цікавішим.

Серед 751 освітніх закладів України до Всеукраїнської освітянської STEM-події активно долучилася і наша школа.

Інженерний тиждень – це проект для молодших, середніх та старших школярів, покликаний зацікавити дітей наукою та дати їм поштовх до власного інженерного потенціалу. Саме тому, цими днями наша школа перетворилася на мейкерські та дослідницькі лабораторії, діти – на дослідників, а вчителі – на координаторів. Адже креативність, винахідництво та дослідницька діяльність – це саме про наших допитливих експериментаторів. Працюючи над виконанням програми Інженерного тижня, терпіннівська«інженерна спільнота» набувала нових знань, розширювала простір уяви і фантазії, тренувала навички креативного мислення та винахідництва, генерувала ідеї та вчилася командної роботи!

Протягом тижня учні мали змогу показати свої вміння у виготовленні фонтанів та їх тестуванні, створенні моделей легенів, пружної ракети, вітрячка, барометра, суперкарта, системи автоматичного поливу рослин, різноманітних музичних інструментів, створення супердінаміка та випробовування його у дії. Школярі із захопленням спостерігали, як науки можуть взаємодіяти одна з одною та з задоволенням спробували себе в ролі мейкерів та інженерів.

Яскравим завершенням Інженерного тижня 12 лютого стала загальношкільна виставка дитячих робіт юних винахідників. Не можна було відвести очей від виробів, які діти створили своїми руками разом з учителями.

За підсумками напруженої роботи найактивніші школярі отримають сертифікати за краще інженерне рішення.

Щиро завдячуємо організаторам та розробникам програми тижня за чудову ініціативу, мотиваційну та методичну підтримку!

Сподіваємося, що участь у Всеукраїнському Інженерному тижні підштовхне наших вихованців до пошуку нових можливостей, які допоможуть розвинути їх здібності. Адже цікавість до досліджень – це те, що нам хочеться в одних дітей пробудити, а іншим допомогти хоч трохи її задовольнити.

Мрійте, творіть, експериментуйте, прагніть зробити неймовірне! Світ чекає на ваші відкриття та винаходи!

Кiлькiсть переглядiв: 48