Рятувальне відділення Державної служби надзвичайних ситуацій України завітало до нашої школи

Захвату дітлахів не було меж, коли в обідню пору до Терпіннівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів під’їхала рятувальна машина. Із неї вийшли кремезні хлопці у спеціальній формі. І ось пролунав дзвоник і щільним кільцем школярі обступили незвичайних гостей. Хлопці у формі представились: «Ми – рятувальне відділення Державної служби надзвичайних ситуацій України у Запорізькій області, базуємося в смт. Мирне. У рамках проведення районного місячника безпеки у навчальних закладах ми приїхали, щоб продемонструвати вам, як треба поводитися у разі виникнення надзвичайних ситуацій, та як проводити рятувальні роботи»

/Files/images/DSCN2998.JPG

І на очах захопленої дітвори рятувальники розгорнули своє спорядження і почали демонструвати його можливості. Школярам було дуже цікаво подивитися в дії, послухати розповідь досвідчених бійців про застосування засобів малої механізації при виконанні рятувальних робіт, а саме потужні ножиці з гідроприводом, різак з бензиновим двигуном і таку ж мотовилу

/Files/images/DSCN3009.JPG .

Учні засипали питаннями рятівника який демонстрував їм мало габаритні макети вибухонебезпечних предметів – гранати осколкові, наступальні, міни різних видів і форм, міношукач. Досвідчений спеціаліст досить довго розповідав дітям яку шкоду і небезпеку вони представляють, та як від цього вберегтися.

/Files/images/DSCN3012.JPG

Школярам був продемонстрований в дії бомбо шукач, міношукач. На завершення практичних занять школярі приміряли на себе індивідуальні засоби захисту, захисні шоломи, бронежилети та ізолюючі протигази. Старшокласники виявили бажання потренуватися у роботі з продемонстрованим інструментом, та не все звісно давалося з першого разу.

Діти та вчителі були дуже вдячні за такий цікавий урок-практикум.

Кiлькiсть переглядiв: 128